Jörgen Pettersson, festivalledare
Jörgen Pettersson är initiativtagare och festivalledare för Svensk Musikvår sedan festivalens nystart 2016. Han utbildades vid Kungl. Musikhögskolan och erhöll, som förste saxofonist någonsin, skolans solistdiplom med jetong. Han studerade även för professor Jean-Marie Londeix vid Nationalkonservatoriet i Bordeaux där han erhöll Premier Prix.
Han verkar på den internationella nutida musikscenen som solist och i olika ensembler, på festivaler och konserter i ett femtiotal länder. Han är en drivande kraft i Stockholms Saxofonkvartett, en ensemble känd för att ständigt utmana gränserna för vad som sägs vara konstnärligt möjligt att åstadkomma. Han är även medlem i bland annat KammarensembleN och Ensemble Son.
Genom målmedvetet och nära samarbete med tonsättare i Sverige och utomlands har han fått mer än 800 verk tillägnade sig, såväl solokonserter som elektroakustiska verk och kammarmusik. Han har erhållit Föreningen Svenska Tonsättares interpretpris och utmärkelsen Musikens möjliggörare för sina insatser för den nutida konstmusiken, inte minst arbetet med festivalen Svensk Musikvår. Han är hedersmedlem i Föreningen Svenska Tonsättare och ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien.

Anna Hedelius, redaktör
En gång i tiden fick jag en fråga:
– Orkar du tillbringa en helg med ett gäng tonsättare i Oslo?
Mannen med frågan heter Sten Melin och han ställde den lite försiktigt, som om han inte förväntade sig att jag skulle svara ja. Sten var på den tiden ordförande för Föreningen Svenska Tonsättare. Själv var jag nybliven redaktör för föreningens tidskrift Tonsättaren.
Mitt svar blev jakande och självklart hade jag en helt fantastisk helg i Oslo, med ny nordisk musik under vatten och på konservburkar, från tremanualig orgel, i nordisk fäbodmiljö och i det helt magnifika operahuset, som tornar upp sig som ett norskt fjäll i vattenbrynet.
Minglade med tonsättare gjorde jag också, på festivalskeppet Innvik där stämningen var hög och vi animerat diskuterade väldigt mycket annat än konstmusik.
Sedan de Nordiska Musikdagarna 2009 har jag tillbringat rätt mycket tid med både tonsättare och deras musik. Tidskriften Tonsättaren rattade jag fram till 2017, då det gjordes en så kallad (konst-)paus i utgivningen. I övrigt skriver jag regelbundet om ny och gammal musik för Berwaldhallen, Konserthuset och Stockholms båda operahus samt har glädjen att återkommande presentera Radiokörens konserter. När jag inte gör det recenserar jag scenkonst i SVT Kulturnyheterna och rapporterar om teater, musik, litteratur och film i allehanda tidningar. Ibland skriver jag böcker också.
Att vara redaktör för Svensk Musikvår är ett drömjobb!
https://sv.wikipedia.org/wiki/Anna_Hedelius
https://historiskamedia.se/bok/thalias-hus/

Tonsättar-intervjuer av Anna Hedelius:
Ulrika Ljungberg, kommunikatör
Ulrika Ljungberg har sin bakgrund som Creative Director med utbildning från bland annat Berghs School of Communication, Forsbergs Skola, Kungl. Konsthögskolan, Fabrica och IED Istituto Europeo di Design i Milano. Inom festivalen arbetar hon huvudsakligen med Svensk Musikvårs kommunikation och grafiska formgivning, samt formgivning av festivalens programbok.

Soeun Choi, sociala medier med mera
Vacker musik, en hjärtlig välkomsthälsning eller en genomtänkt liten detalj – sådana upplevelser har kraften att förändra liv. Med en stark tro på betydelsen av meningsfulla upplevelser, både fysiska och digitala, ser Soeun sig själv som en bro mellan dessa världar och strävar efter att skapa djupare kopplingar i båda.
Hon är en engagerad kreatör med en professionell bakgrund som UX-writer, content writer och digital marknadsförare. Hennes arbete fokuserar på digitala upplevelser med särskild tonvikt på mänsklig kontakt, mångfald och tillgänglighet.
Musiken har alltid varit hennes största glädje – oavsett om det handlar om att spela altfiol, arrangera konserter med orkestern, sitta i publiken på en konsertsal eller oväntat upptäcka ett fantastiskt stycke i en film eller ett datorspel. Denna kärlek till musik präglar hennes sätt att arbeta med digitalt berättande och användarengagemang. Hon har även varit projektledare vid Korea United College Orchestra, där hon ansvarade för extern kommunikation.
För närvarande fördjupar hon sina kunskaper inom visuell design genom studier i Digital Creative vid Hyper Island i Stockholm. Med fokus på digital användarupplevelse strävar hon efter att lösa verkliga problem genom kreativa lösningar i det digitala landskapet. På Svensk Musikvår arbetar hon med innehållsskapande för sociala medier och marknadsföringsstrategi genom att utveckla festivalens digitala närvaro och stärka dess relation till publiken.

Jóhann Vignir Vilbergsson, inspelning
Jóhann Vignir Vilbergsson är tonsättare och ljudkonstnär från Island.
Han har studerat ljudkonst vid Stockholms Konstnärliga Högskola och komposition på Gotlands Tonsättarskola. I dag studerar han kandidat i Elektroakustisk Komposition på Kungliga Musikhögskolan med särskilt intresse för algoritmisk komposition.
Jóhann har arbetat med inspelning och efterarbete av ljud och musik sedan 2010.

Lisa Arfwidson, foto

Jenny Soep, illustratör
Jenny Soep har live-illustrerat festivalens konserter sedan starten 2016 och är Svensk Musikvårs Illustrator-in-Residence. Hon är specialiserad på att teckna liveframträdanden av alternativa och experimentella konstuttryck och använder nyskapande metoder för att dokumentera evenemang som olika tekniker och metoder för tecknande. Genom att dokumentera evenemangen på plats skapar hon inlevelsefulla bilder som är starkt präglade av hennes spontana upplevelser och intryck.
Hon har avbildat artister som Björk, David Byrne, Mogwai, Sigur Rós, Spiritualized, Arab Strap och The Residents. Förutom Svensk Musikvår har hon verkat vid bland annat Crossing Borders Festival i Haag, Arches Theatre Festival, StAnza International Poetry Festival och Projector Animation Festival. Hennes illustrationer har använts i diverse artiklar, böcker, på webbsidor, i trycksaker och utställningar över hela världen.

Henrik Strindberg, webbansvarig
"Rytm och sound" – så har Henrik Strindberg formulerat sitt konstnärliga program. Han har komponerat för såväl internationella ensembler som för flera av Sveriges finaste solister, ensembler och orkestrar. Många av hans verk är utgivna på skiva och spelas internationellt. Kammaroperan Liebestod – en Opera:tion uruppfördes på Köpenhamnsoperan 2019. Soloverket Femte strängen är inspelat på Karin Hellqvists prisbelönade skiva "Flock". Han har undervisat i komposition på Gotlands Tonsättarskola och är ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien.
Han belönades 2007 med det stora Christ Johnson-priset för orkesterverket Neptuni åkrar, 2008 tilldelades han Rosenberg-priset och 2010 en delad Grammis för Tidslinje. Han debuterade i instrumentalgruppen Ragnarök som förknippas med 1970-talets proggrörelse. Han studerade komposition på Kungl. Musikhögskolan 1980–1987, gick en sommarkurs för Iannis Xenakis 1985 och tio år senare Stage d’informatique musicale på IRCAM i Paris.


Stockholms Saxofonkvartett, huvudman för Svensk Musikvår
Stockholms Saxofonkvartett är en av Europas främsta ensembler för ny musik. Kvartetten bildades 1969 och har fått sig tillskrivet mer än 700 verk av svenska och utländska tonsättare. Ensemblens nuvarande besättning är Linn Persson, Theo Hillborg, Jörgen Pettersson och Mathias Karlsen Björnstad. Musikerna drivs av en obändig lust att ständigt utforska och spränga gränserna för vad som sägs vara konstnärligt möjligt att åstadkomma.
Kvartetten framträder ofta på internationella festivaler, i opera- och konserthus. Kvartetten har med sina många turnéer stor resvana – de har spelat i Baltikum, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Ungern, Grekland, Polen, Bosnien, Serbien, Kosovo, Rumänien, Ryssland, Georgien och Ukraina, såväl som i Iran, Bolivia, USA, Turkiet, Egypten, Israel, Sydafrika, Japan, Kina, Kanada, och Mongoliet. De sprider svensk musik i utlandet och tar med sig nya musikaliska erfarenheter och upplevelser hem till den svenska publiken.
Med stöd av Region Stockholm och Kulturrådet.