Florian Benfer. Foto: okänd
Florian Benfer. Foto: okänd
Florian Benfer, dirigent

Mångsidighet och en genreöverskridande nyfikenhet på musik från alla tider utmärker Florian Benfers arbete som dirigent, sångare och organist. Han är konstnärlig ledare för både Gustaf Sjökvists Kammarkör och Arton Ensemblen som han grundade 2008. 2020 tillträdde han som lektor i körledning och ensemblesång och director musices på Musikhögskolan vid Örebro universitet. 

Förutom sitt nära samarbete med Eric Ericsons kammarkör har Florian arbetat med många ensembler i Europa, däribland svenska Radiokören, RIAS Kammerchor Berlin, Cappella Amsterdam och Bayerska radions kör i München.

Florian erhöll sin musikaliska utbildning i Leipzig, Stockholm och Haag, där han studerade kyrkomusik, orgel, kör- och orkesterdirigering. Masterclasses för Frieder Bernius, Michael Radulescu, Patrick Russil och Grete Pedersen har kompletterat utbildningen, liksom arbetet som sångare i ensembler som Kammerchor Stuttgart, Lucerne Festival Academy Vocalists och World Youth Choir. År 2016 fick Florian Johannes Norrby-medaljen, som utdelas i samråd med Musikaliska Akademien till en ”svensk kördirigent som på ett framstående sätt främjat landets körliv och utvecklat körsången till bestående konstupplevelser”. 


Om jag inte hade varit vaken

Medverkar ej i årets festival