Dror Feiler och Hans-Ola Ericsson
Dror Feiler och Hans-Ola Ericsson
Dror Feiler och Hans-Ola Ericsson in Concert
Fri entré

Dror Feiler och Hans-Ola Ericsson har samarbetat till och från under många år. Dels har Hans-Ola framfört en stor del av Drors orgelverk, dels har Dror regisserat en kyrkoopera av Hans-Ola och tillsammans har de satt upp Bachs Matteuspassion. Dessutom har de vid åtskilliga festivaler uppträtt som musiker tillsammans. Nu möter vi dem båda i en unik konsert som firar den andliga närvaron.

Verkkommentarer

När en sträng ordning upprätthålls och allt är på sin plats – noggrant arrangerat men saknar äkta substans – blir vår upplevelse av saker genom den inget annat än ett långt tråkigt koncept, vilket leder till att känslan av absurditet triumferar över alla våra förhoppningar... Frånvaro är av en annan art; man upplever den – man är ibland berusad av den – när den plötsligt kastar oss utanför varje mänsklig ordning och in i världens stora oljud i all dess skrämmande tydlighet. Och eftersom ingen myt har överlevt för att dämpa eller filtrera dess våld, är vi bländade av det som så många mystiker därför har kallat den mörka materian.

 

Musiken firar närvaron, sjunger om dess vara, precis som musiker och lyssnare gör i nuet; den kan förbereda oss andligt för att möta den, men den kan inte i sig själv tillåta oss att uppnå den.


Text: Dror Feiler/Hans-Ola Ericsson