Tom Poulson. Foto: Miki Anagrius
Tom Poulson. Foto: Miki Anagrius
Tom Poulson, trumpet
Tom Poulson är en flitigt anlitad solist och ensemblemusiker. Han är alternerande stämledare i Västerås Sinfonietta och även medlem i Stockholm Chamber Brass, World Brass och KammarensembleN. Han har varit gästande stämledare i Kungliga Filharmonikerna, Kungl. Hovkapellet, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen och BBC Scottish Symphony Orchestra.

Han har framträtt i stora delar av Europa, Asien och Nordamerika och vunnit priser i flera internationella tävlingar. Han har framträtt som solist med Kungl. Filharmonikerna, Royal Flemish Philharmonic Orchestra och Nürnberger Symphoniker. Han har även varit solist under en privatkonsert för prinsessan Anne av Storbritannien. Han har medverkat vid Lucerne Festival Academy under ledning av Pierre Boulez och har arbetat som scenmusiker med the Royal Shakespeare Company.

Tom Poulson har ett passionerat intresse för ny musik och har uruppfört ett otal verk, från solostycken till trippelkonserter med symfoniorkester, samt ett timslångt performance-verk för trumpet och live-elektronik. Han ger regelbundet mästarkurser i trumpet och kammarmusik på framstående högskolor i Europa och USA och han har varit sektionscoach för Skottlands ungdomsorkestrar och för National Youth Orchestra of Iraq.
Swish logotype

Det är helt gratis att lyssna eller titta och på alla Svensk Musikvårs inspelade konserter.   
Men vill du ge ett bidrag till Svensk Musikvår så Swisha gärna till 123 679 04 89   
Varmt tack!


Kulturrådets logotyp
Region Stockholm logga liggande
Stockholms stad