Liparella
Lipparella: Peter Söderberg, Anna Lindal, Louise Agnani och Kerstin Frödin (Kerstin medverkar ej i Svensk Musikvår 2024). Foto: Simon Söderberg
Lipparella

Lipparella bildades 2008 utifrån en gemensam strävan att utveckla och spela nutida repertoar för en kvartett av barockinstrument och en sångare. Ensemblen har kontinuerligt initierat nya samarbeten med tonsättare samt velat utforska spänningsfältet mellan barockinstrumentens klangvärld och ett tonspråk förankrat i vår egen tid. 

Lipparella har genomfört ett flertal projekt med fokus på relationen mellan text, musik och rum samt iscensatt nya musikverk i en konstform på gränsen mellan konsert och musikdramatik. Ensemblen befinner sig nu i en flexibel fas där olika instrumentkonstellationer används och där samarbeten sker med olika sångare för olika projekt. I dagens konsert samarbetar Anna Lindal, Peter Söderberg och Louise Agnani från Lipparella med sopranen Alexandra Büchel och cellisten Åsa Åkerberg, vilket möjliggör framförandet av Jonatan Sersams presenca de sombra och Chrichan Larsons Pair.

Tillsammans med countertenoren Mikael Bellini har Lipparella gett ut cd-skivorna:
Champs d'étoiles med musik av Kent Olofsson, db Productions 2017 – Spotify
Hidden Voices med musik av Madeleine Isaksson, Chrichan Larson och Christer Lindwall, Blue Music Group 2021 – Spotify
Chantbook for Lipparella – ett tonsättarporträtt av Walter Zimmermann, World Edition 2022

https://www.world-edition.com/we0041e


Stämmor och skuggspel

Musiker
Anna Lindal, barockviolin
Louise Agnani, viola da gamba
Peter Söderberg, luta & teorb