Katarina Ström-Harg. Foto: Stefan Harg
Katarina Ström-Harg. Foto: Stefan Harg
Katarina Ström-Harg, piano
Pianisten Katarina Ström-Harg är väletablerad i det svenska musiklivet och uppträder även internationellt, i exempelvis USA, Storbritannien, Frankrike, Kroatien, Danmark, Spanien och på Island. Som solist har hon uppträtt med bland andra Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna och Norrköpings Symfoniorkester, hon samarbetar med andra välrenommerade musiker och uppträder sedan 1990 i duo med klarinettisten Stefan Harg.

Repertoaren sträcker sig från barock till nutida musik och hon kombinerar gärna verk från olika epoker i samma program, inklusive sällan spelad musik av kvinnliga tonsättare. Särskilt har hon rönt uppskattning för sina tolkningar av Mozart, Beethoven och Bach. Som entreprenör driver hon olika projekt, bland annat presenterar hon levande musik i olika miljöer på nyskapande sätt.

Hon är professor i interpretation vid Kungliga Musikhögskolan, där hon även undervisar i kammarmusik. Hon håller workshops i spelteknik under rubriken ”Det ergonomiska pianospelet” och hennes föreläsning om att kombinera konstnärlighet med pedagogik i lärarrollen finns inspelad på Kunskapskanalen. Hon har gjort flera radio- och skivinspelningar varav den senaste är ”Vattenklanger”, ett tonsättarporträtt av Katarina Leyman.
Medverkar ej i årets festival
Swish logotype

Det är helt gratis att lyssna eller titta och på alla Svensk Musikvårs inspelade konserter.   
Men vill du ge ett bidrag till Svensk Musikvår så Swisha gärna till 123 679 04 89   
Varmt tack!


Kulturrådets logotyp
Region Stockholm logga liggande
Stockholms stad