The Great Learning Orchestra
The Great Learning Orchestra
The Great Learning Orchestra
Christine Ödlund (f. 1963) The Great Solar Eclipse (2016) uruppförande

The Great Learning Orchestra (GLO), som består av en stor samling frilansmusiker från olika områden, har under de senare åren samarbetat med konstnärer som arbetar i gränslandet konst, musik och ljud. På Svensk Musikvår kommer orkestern att skapa en rumslig orkesterinstallation i foajén på Folkoperan genom att spela en solförmörkelse med dess hela förlopp. Christine Ödlund har forskat i en förmörkelse i Indien år 1868 och skapat ett partitur, som bygger på de olika faserna i förloppet.

Christine Ödlunds konstnärskap har ett brett register med rötter i flera fält. Hon studerade komposition på Elektronmusikstudion EMS i Stockholm efter att först ha studerat på fotografilinjen på Konstfack 1992–1995
och videokonst vid Kungl. Konsthögskolan i Stockholm 1995–1996. Sedan sin första separatutställning 1995 på galleri Ynglingagatan 1 i Stockholm har hon skapat möten mellan konst, vetenskap och musik. Hon har regelbundet haft separatutställningar på gallerier och har medverkat på musik- och filmfestivaler i Sverige och internationellt.
Medverkar ej i årets festival

Swish logotype

Det är helt gratis att lyssna eller titta och på alla Svensk Musikvårs inspelade konserter.
Men vill du ge ett bidrag till Svensk Musikvår så Swisha gärna till 123 679 04 89
Varmt tack!