Faint Noise , foto Mira Åkerman
Faint Noise , foto Mira Åkerman
Faint Noise
Karin Hellqvist (violin) utforskar aktuell musik internationellt som solist och kammarmusiker. Hon samarbetar med många av världens främsta kompositörer och artister verksamma inom andra konstuttryck och använder sig gärna av elektronik, ljudobjekt, installationer och uttryck i musikaliska gränsland. Efter studier vid högskolorna i Stockholm, Oslo, Berlin och avlagd diplomexamen från Royal College of Music i London 2011 är hon idag vid sidan av sin soloverksamhet medlem i några av Nordens främsta ensembler för ny musik som Cikada (NO), Oslo Sinfonietta (NO), neoN (NO) och Curious Chamber Players (SE) och hon framträder regelbundet vid profilerade scener över hela världen, på allt från rockklubbar till konserthus.

Anna Petrini (blockflöjt) är lika väl förankrad i tidig musik som i nutida repertoar. Hon är verksam som solist och kammarmusiker i Sverige och internationellt. Hennes debut-cd med musik av bland andra Oscar Bianchi och Malin Bång nominerades till en Grammis 2013 och vann priset Nutida Sound ­– årets konstmusik på skiva 2013.  Med sikte på att utveckla repertoaren för blockflöjt ägnar Anna Petrini en stor del av sin verksamhet åt nutida musik-projekt, som Triptyk, Faint Noise, duo Petrini Jünger, duo Mika Takehara och Anna Petrini. Hon har också uruppfört ett stort antal verk av tonsättare som Pierre Jodlowski, Kent Olofsson, Malin Bång, Leilei Tian, Hanna Hartman och Jesper Nordin.

Malin Bång (ljudobjekt) utforskar parametrar som energi och rörelse och använder både som tonsättare och musiker andra objekt än traditionella instrument. Hennes arbete omfattar musik för instrumentalensembler, orkester, iscensatt musik, elektronisk musik och instrumentala performanceverk. Hon tilldelades 2014 Carin Malmlöf-Forsslings tonsättarpris som en av sin generations mest egensinniga och framsynta tonsättare. Förutom sitt engagemang i Faint Noise och Curious Chamber Players är hon ivolverad i flera olika projekt, bland annat ett orkesterverk till årets Musikdagarna i Donaueschingen. Malin Bång har studerat komposition på Kungliga musikhögskolan i Stockholm, på Musikhögskolan i Piteå, och i Berlin och Paris.
Musiker
Karin Hellqvist, violin
Malin Bång, ljudobjekt
Anna Petrini, blockflöjt
Medverkar ej i årets festival

Swish logotype

Det är helt gratis att lyssna eller titta och på alla Svensk Musikvårs inspelade konserter.
Men vill du ge ett bidrag till Svensk Musikvår så Swisha gärna till 123 679 04 89
Varmt tack!