Stockholms Saxofonkvartett
Foto: Hampus Andersson
Stockholm Saxophone Quartet

Ingår ej i årets festival

Stora salen
Fri entré
Livestreamas utan publik

Stockholms Saxofonkvartett är en av Europas främsta ensembler för ny musik.

Kvartetten som bildades 1969, har fått sig tillskrivet mer än 700 verk av svenska och utländska tonsättare. Ensemblens nuvarande besättning består av Linn Persson, Leif Karlborg, Jörgen Pettersson och Mathias Karlsen Björnstad.Stockholms Saxofonkvartett drivs av en obändig lust att ständigt utforska och spränga gränserna för vad som sägs vara konstnärligt möjligt att åstadkomma. De framträder ofta på internationella festivaler, i opera- och konserthus. Kvartetten har stor resvana – de har turnerat runt om i Europa (t. ex. Baltikum, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Ungern, Grekland, Polen, Bosnien, Serbien, Kosovo, Rumänien, Ryssland, Georgien, Ukraina), och de har framträtt i Iran, Bolivia, USA, Turkiet, Egypten, Israel, Sydafrika, Japan, Kina och Mongoliet.

Stockholms Saxofonkvartett sprider svensk musik i utlandet och tar med sig nya musikaliska erfarenheter och upplevelser hem till den svenska publiken.

Med stöd av Region Stockholm och Kulturrådet

Program

Catharina Backman: Kinderlied V (2013) 

för saxofonkvartettRosanna Gunnarsson: Explosiv Atmosfär (2016) -

för sopran- och barytonsaxofon samt elektronikPaulina Sundin/Monty Adkins: Emergence (2015) Paulina Sundin/Monty Adkins: Rondures (2015) 

för saxofonkvartett och elektronik