Gitarristen Kasper Agnas spelar på sitt instrument
Gitarristen Kasper Agnas. Foto: Christer Männikus
FRIM på Fylkingen #27 akt 2

Ingår ej i årets festival

Direktsänds gratis på webben

Kasper Agnas solo

En ad hoc-konsert på anrika Fylkingen med improvisationsmusiker av högsta klass. FRIM, Föreningen för fri improviserad musik, driver en konsertserie i eget namn på anrika Fylkingen i Stockholm. En torsdag varje månad bjuder föreningen in till en helkväll med både inhemska och internationella improvisationsakter med förhoppningen att skapa en mötesplats för såväl de som är nyfikna på som redan brinner för improviserad musik i olika former.

Vad sker när bara fröet av ett stycke återstår? Så låter Kasper Agnas idé om gitarrmusik där genomarbetade, komponerade stycken plockas isär och fritt improviserat spelas på nytt. Tiden har här en stor betydelse: musiken är långsam, enkel och stundtals rå. Den kan fungera som ackompanjemang till vardagen, men den som kisar med öronen upptäcker en detaljrik gitarrvärld.

Detta är den andra akten av två i denna en helaftonskonsert på Fylkingen. I konsertens första akt uppträder för första gången en nybildad kvartett bestående av vokalisten Lindha Kallerdahl, violinisten Karin Hellqvist, slagverkaren Ryan Packard och pianisten Alex Zethson.

Swish logotype

Det är helt gratis att lyssna eller titta och på alla Svensk Musikvårs inspelade konserter.   
Men vill du ge ett bidrag till Svensk Musikvår så Swisha gärna till 123 679 04 89   
Varmt tack!


Kulturrådets logotyp
Region Stockholm logga liggande
Stockholms stad