Fredrik Malmberg
Fredrik Malmberg
Fredrik Malmberg

Fredrik Malmberg är en svensk dirigent, kyrkomusiker och sedan 2011 professor i kördirigering vid Musikhögskolan i Stockholm. Sedan juli 2012 är han chefsdirigent för Eric Ericsons Kammarkör. Han dirigerar även regelbundet Radiokören och Danska Radions Vokalensemble. Fredrik Malmberg navigerar med lätthet mellan musik från olika epoker och stilar, men är speciellt förtjust i samtida musik, ett intresse han har odlat med framgång bland annat i den egna ensemblen Vokalharmonin.
Fredrik Malmberg har dirigerat körer i många länder i Europa, Mellanöstern och Japan, och har som orkesterdirigent arbetat med Concerto Copenhagen, Sveriges Radios Symfoniorkester, Helsingborgs Symfoniorkester, Tallinns Kammarorkester och Mariinskyorkestern i Sankt Petersburg.

Fredrik Malmberg är utbildad kyrkomusiker med diplom från Malmö musikhögskola och Paris. Som 25-åring vann han första pris i orgelimprovisation vid en tävling i Biarritz, Frankrike. Han är i dag verksam som kyrkomusiker i Oscars församling i Stockholm.


Om jag hade röst