Alla medverkande är musiker ur KammarensembleN

KammarensembleN, Illustration Jenny Soep
KammarensembleN, Illustration Jenny Soep
KammarensembleN bildades 1984 och utgörs av framstående instrumentalister från Sveriges symfoni- och kammarorkestrar. Ensemblen samarbetar med internationellt framstående dirigenter och har framträtt vid flertalet stora festivaler för samtida musik, som Musikhöst i Odense, Sonorities i Belfast, Stockholm New Music, Ultima i Oslo, Gaudeamus Festival i Amsterdam, Huddersfield Contemporary Music Festival, Time of Music Festival i Viitasaari, Warszawahösten och ISCM World Music Days i Stockholm och Hong Kong.

Många tonsättare har skrivit direkt för ensemblen vilket har resulterat i långt över hundra uruppföranden genom åren. Sedan grundandet har ensemblen, som spelar samtida musik skriven för instrumentkombinationer upp till en sinfoniettas storlek, utvecklats till ett betydande forum för såväl den unga som den etablerade svenska musiken.  

Tillsammans med regissörer, ljussättare och videokonstnärer har KammarensembleN gett en rad uppmärksammade konsertserier i Stockholm. Ensemblen har också genomfört flera turnéer och spelat in flera kritikerrosade cd-skivor.

Peter Fridholm flöjt
Ulf Bjurenhed oboe
Lena Jonhäll klarinett
Martin Krafft fagott
Jörgen Pettersson saxofon

Sören Hermansson horn
Tom Poulson trumpet
Ivo Nilsson trombone

Laura Stephenson harpa
Anders Kilström piano
Jonny Axelsson slagverk
Niklas Brommare slagverk

Jeffrey Lee violin
Karin Hellqvist violin
Matilda Brunström viola
Chrichan Larson violoncell
Valur Palsson kontrabas
Konsert